19 de des. 2012

Stardust

En Tristran Thorn, un jove de 17 anys que viu a Mur, fa una promesa descabellada a la Victòria Forester, de qui n'està bojament enamorat, i marxa del seu entorn amable i protegit a Faerie, un món màgic i desconegut. Allà buscarà el què ha promès a la seva estimada, però no serà l'únic que ho cerca...
Neil Gaiman, reconegut guionista de còmics (a qui ja coneixem de El llibre del cementiri, el recordeu?), ens endinsa en un conte de fades que combina aspectes de fantasia i alguns elements grotescos del món del còmic.

És curiòs veure el munt de portades i versions diferents que s'han fet de la novel·la, entre elles, un còmic i una pel·lícula... Què us en semblen les diferents portades i les versions? Heu vist la pel·lícula? Què us ha semblat?

En Neil Gaiman va nèixer a Anglaterra el 1960. De nen va ser un gran devorador d'històries (era el que es diu, una rata de biblioteca!) i aviat va decidir que volia ser escriptor. Va començar a treballar com a periodista: crític, articulista i entrevistador. Va ser una d'aquestes entrevistes, amb Alan Moore, que li va obrir la possibilitat d'escriure històries per a còmics (guions). Va escriure el seu primer àlbum/novel·la gràfica Violent Cases en col·laboració amb Dave McKean. El 1988 es va traslladar a Estats Units per a treballar per DC Comics, on va publicar la seu primer còmic americà Orquídea Negra. Després de l'èxit que va tenir, li van proposar de fer una sèrie, i és així com va crear el seu personatge més reconegut, Sandman, del qual en va fer una serie de 75 còmics. Ha estat reconegut amb nombrosos premis per moltes de les seves obres (podeu veure'ls tots aquí)

A la Biblioteca trobareu algunes de les seves obres, tant de novel·la com de còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada